Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekta till en buffé eller som tilltugg.
Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smör och låt svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
Grovhacka räkorna. Blanda räkor, lök, dill, gräslök och ost.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i liten kastrull. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.
Vänd ner crème fraichen i räkröran och smaka av med peppar och salt.
Fördela smeten över bottnen. Täck över, låt stelna i kylen minst 4 timmar.
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med hackad rödlök, dill och en citronbit.
Recept från Mitt kök