Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksnittar med prästost

Perfekta till en buffé eller som tilltugg.

Räksnittar med prästost
Räksnittar med prästost
Räksnittar med prästost
Ove Lindfors

Botten

  • 75 gsmör
  • 200 gkavring
  • 200 gräkor- skalade (500 g med skal)
  • 1rödlök- liten, finhackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1,5 dlprästost- finriven lagrad
  • 1gelatinblad
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • flingsalt

Topping

  • 1rödlök- finhackad
  • dill- hackad
  • bitarcitron

Gör så här

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smör och låt svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.

  2. Grovhacka räkorna. Blanda räkor, lök, dill, gräslök och ost.

  3. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraiche på svag värme i liten kastrull. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.

  4. Vänd ner crème fraichen i räkröran och smaka av med peppar och salt.

  5. Fördela smeten över bottnen. Täck över, låt stelna i kylen minst 4 timmar.

  6. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med hackad rödlök, dill och en citronbit.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök