Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksmörrebröd med färskostkräm

Mizuna är en asiatisk kålväxt med finflikiga blad och en mild smak som påminner om senap. Kan bytas ut mot rucola.

Räksmörrebröd med färskostkrämRäksmörrebröd med färskostkrämRäksmörrebröd med färskostkräm
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5baguette- gärna surdegsbaguette
  • 1 kgräkor med skal
  • 100 gmizunakål

Örtfärskost med pepparrot

  • 1 burkfärskost- (200 g)
  • 0,5 krukabasilika
  • 3timjan- kvistar
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlpepparrot- färskriven

Topping

  • 1citron
  • 1smörgåskrasse- ask

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor. Skala räkorna.

  2. Mixa färskosten med basilika, timjan och olja. Smaka av med salt och rör i pepparroten. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll.

  3. Fördela mizunabladen på bröden. Spritsa ostkrämen ovanpå och lägg på räkorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Klipp smörgåskrassen och blanda med citronskalet. Strö blandningen över och servera.

Vad tyckte du om receptet?