Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksalsa

Detta är Mariannes favoritrecept som hon fått på en restaurang i Austin, Texas. Räksalsan passar utmärkt som drinktilltugg före middagen. I originalreceptet ingår en cocktailsås som Allt om Mat:s provkök har har ersatt med ketchup och riven pepparrot vilket liknar cocktailsåsen i smaken. 

Räksalsa
Räksalsa
Räksalsa
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gräkor- oskalade
  • 2tomat
  • 3salladslök
  • 2avokado
  • 2 msklimesaft- pressad
  • 1,5 dlketchup
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 dlkoriander- hackad

Servering

  • 1 pkttortillachips

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.

  2. Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Halvera, kärna ur och skär avokadorna i små tärningar. Blanda det hackade med saften från pressad lime.

  3. Rör ihop ketchup med pepparrot, salt, de hackade räkorna och de hackade grönsakerna.

  4. Smaka av och servera salsan som dip till tortillachips.

Vad tyckte du om receptet?