Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksallad med röd quinoa, avokado och ägg

Gör räksalladen mer matig med röd quinoa

Räksallad med röd quinoa, avokado och ägg
Räksallad med röd quinoa, avokado och ägg
Räksallad med röd quinoa, avokado och ägg
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 4ägg- kokta
  • 2avokador
  • 1krispsallad
  • 50 grucolasallad
  • 2 dlquinoa- kokt röd
  • 200 gcocktailtomater
  • 0,5gurka

Dressing

  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 tskhonung
  • 2 mskdill- hackad
  • salt- peppar

Till garnering

  • 12räkor- hela
  • 0,5citron
  • dill

Gör så här

  1. Skala räkorna – spara 12 stycken till garnering. Frys gärna in skalen och gör en räkfond, se nedan, vid ett senare tillfälle.

  2. Skala och skiva äggen. Dela, kärna ur och skiva avokadorna. Droppa över lite citronsaft. Riv krispsalladen i bitar. Dela tomaterna och skär gurkan i skivor.

  3. Dressing: Vispa samman olja, citron, honung, dill, salt och peppar till en dressing. Vänd ner räkor och quinoa i dressingen.

  4. Blanda sallad, rucola, tomater och gurka på tallrikarna. Lägg ägg, avokado och räkblandningen ovanpå. Garnera med hela räkor, dill och citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök