Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksallad med risoni

Smal lättlunch med färska räkor och risoni kokt med gurkmeja. Komplettera gärna med bröd och en frukt till dessert.

Räksallad med risoniRäksallad med risoniRäksallad med risoni
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 grisoni (barilla)- (ca 2 1/2 dl)
  • 1 tskgurkmeja
  • 20körsbärstomater- i valfria färger
  • 0,25gurka
  • 4gemsallad- (små roman­salladshuvuden)
  • 400 gräkor- skalade
  • 50 gkrutonger- (Zeta)
  • 2 mskolivolja
  • 1citron- rivet skal
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 0,5smörgåskrasse- ask

Gör så här

  1. Koka risonin med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.

  2. Halvera tomaterna. Skala och skär gurkan i tärningar. Plocka salladen.

  3. Blanda alla ingredienser och garnera gärna med smörgåskrasse. Ca 410 kcal per portion, 11 g fett, 27 g protein, 48 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?