Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksallad med rhode island

En riktigt generös lunchsallad där det verkligen är värt besväret att handskala räkorna. Klassisk Rhode Island och ett gott bröd till och du har en riktig lyxlunch!

Räksallad med rhode island
Räksallad med rhode island
Räksallad med rhode island
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 1rödlök
  • 1 litenmelon- cirka 700 g
  • 0,5gurka
  • 2avokado
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • 80 gsallad- cirka blandad
  • dill- och citron till servering
  • 3 dlgräddfil
  • 4 mskchilisås av ketchuptyp
  • 5 droppartabasco- cirka
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skala räkorna.

  2. Skiva löken och skär melonen, gurkan och avokadon i bitar. Blanda med citronsaft, salt och peppar.

  3. Fördela grönsalladen på tallrikar. Lägg på grönsakerna. Toppa med räkor och dill. Servera med citronklyftor och dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök