Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på räksallad med melon, svart ris och dragondressing. Färska räkor kan bytas ut mot skalade lyxräkor i lag. Då behövs ca 350 g.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
Picklad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och salt. Tillsätt löken och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
Dressing: Lägg dragonblad och -stjälkar i en hög bunke eller kanna, spara några blad till garnering. Tillsätt ägg, senap och olja. Mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten. Krydda med salt och peppar.
Halvera melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och skär melonen i bitar. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala räkorna.
Låt löken rinna av. Riv salladen i mindre bitar och fördela på ett fat. Lägg på ris, melon, sockerärter och rädisor. Toppa med räkor, lök och de sparade dragonbladen. Servera med dressingen till.
Läs också: