Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksallad med melon, svart ris och dragondressing

Recept på räksallad med melon, svart ris och dragondressing. Färska räkor kan bytas ut mot skalade lyxräkor i lag. Då behövs ca 350 g.

Räksallad med melon, svart ris och dragondressing
Räksallad med melon, svart ris och dragondressing
Räksallad med melon, svart ris och dragondressing
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal
  • 1,5 dlsvart ris
  • 1honungsmelon- liten, (500 g)
  • 150 gsockerärter
  • 1 knipparädisor
  • 1krispsallad

Picklad rödlök

  • 0,5 litenrödlök
  • 3 mskvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 1 krmsalt

Dressing

  • 1 krukadragon
  • 1ägg
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 dlrapsolja
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. 

  2. Picklad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och salt. Tillsätt löken och låt stå i rumstemperatur ca 30 min. 

  3. Dressing: Lägg dragonblad och -stjälkar i en hög bunke eller kanna, spara några blad till garnering. Tillsätt ägg, senap och olja. Mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten. Krydda med salt och peppar. 

  4. Halvera melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och skär melonen i bitar. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala räkorna.

  5. Låt löken rinna av. Riv salladen i mindre bitar och fördela på ett fat. Lägg på ris, melon, sockerärter och rädisor. Toppa med räkor, lök och de sparade dragonbladen. Servera med dressingen till. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: