Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på räksallad med melon, feta och tahinidressing. En matig sallad där de sojarostade nötterna blir pricken över i:et.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset kallna.
Skär bort skalet och ta ut eventuella kärnor ur melonen. Skär fruktköttet i bitar. Låt räkorna rinna av. Tärna osten. Skala och hyvla polkabetorna tunt, gärna på mandolin.
Dressing: Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en jämn dressing. Tillsätt mer vatten om dressingen blir för tjock.
Sojarostade valnötter: Sätt ugnen på 175°. Blanda valnötter och soja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna mitt i ugnen i 10–15 min. Rör om en gång under rostningen.
Lägg melonen i botten på picknickburkar. Fyll på med räkor, ris, salladsblad, fetaost, polkabeta och ärtskott. Ta med dressingen och nötterna i separata burkar och servera till salladen på plats.