Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksallad med citronvinägrett och crostini

Skalade räkor i en god blandning med citronvinägrett och crostini. Perfekt till lunch!

Räksallad med citronvinägrett och crostini
Räksallad med citronvinägrett och crostini
Räksallad med citronvinägrett och crostini
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 750 gräkor med skal
  • 2avokador
  • 100 gsockerärter
  • 150 glagrad sveciaost
  • 1röd paprika
  • 150 gsalladsmix- finbladig
  • 50 gärtskott

Vinägrett

  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 2 tskhonung
  • 1 dlrapsolja
  • salt
  • peppar

Crostini

  • 0,5baguette
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med olivolja och rosta i ugnen i cirka 2 minuter per sida. Låt de svalna på galler.

  2. Vispa samman pressad citronsaft, honung och rapsolja till en vinägrett. Smaka av med salt och nymald peppar. Häll upp i en dressingsflaska.

  3. Skala räkorna. Dela, kärna ur skala och skär avokadorna i skivor. Dela sockerärterna på snedden. Skär osten i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fördela sallad, avokador, räkor, sockerärter, ost och paprika på tallrikar. Strö över ärtskotten. Servera med citronvinägrett och crostinis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök