Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkröra på rågbröd

Pumpernickel är grovt rågbröd med mycket smak. Säljs i praktiska små rundlar.

Räkröra på rågbröd
Räkröra på rågbröd
Räkröra på rågbröd
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 skivorpumpernickel- runda
  • 0,5 burkröd stenbitsrom- (à 75 g)

Räkröra

  • 500 gräkor med skal- eller 2 dl räkor i lake
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskrödlök- finhackad, –2 msk
  • 1 mskdill- hackad
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • dill
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt räkor i lake rinna av. Grovhacka räkorna.

  2. Blanda räkorna med lök, majonnäs, crème fraiche, lök, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt röran stå i kylen ca 30 min.

  3. Fördela räkröran på brödrundlarna och toppa med stenbitsrom. Garnera med dillkvistar och lite citronskal.

Vad tyckte du om receptet?