Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatis

En krämig räkröra med äpple, saffran, chili och dill är gott till bakad potatis.

Räkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatisRäkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatisRäkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4bakpotatisar

Fyllning

  • 750 gräkor- med skal eller 300 g skalade räkor
  • 1äpple
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,25 gsaffran
  • 0,5röd chili- finhackad
  • 2 mskdill- hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skrubba 4 bakpotatisar och picka skalet med en provnål. Baka dem på ugnsgallret i mitten av ugnen, cirka 45 minuter eller tills de är mjuka.

  2. Fyllning: Skala räkorna. Vispa crème fraichen hårt och blanda med majonnäs, saffran, chili, räkor, finhackat äpple och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

  3. Ta ut bakpotatisarna och skär ett kryss på ovansidan, så de kan öppna sig lite och toppa sedan med fyllningen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök