Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkröra med finknäcke


Räkröran med finknäcke är lätt att förbereda och kan läggas upp precis före servering.

Räkröra med finknäcke

Räkröra med finknäcke

Räkröra med finknäcke

PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 450 gräkor- stora (70/90)
  • 1avokado
  • 0,5 litenrödlök
  • 1 dlgräslök
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 bladromansallad
  • 50 gräkor
  • 75100 glöjrom- eller stenbitsrom
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • knäckebröd- smalt, gärna med krydda

Gör så här

  1. Skala och hacka räkorna.

  2. Dela avokadon i småbitar, finhacka rödlök och gräslök.

  3. Blanda räkhacket, avokado, lök och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skölj 8 fina salladsblad. Skär bort det grova längst ner på bladet och fördela bladen på 4 tallrikar. Lägg röran på salladsbädden och garnera med räkor, löjrom och gräslök.

  5. Servera direkt med knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök