Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkrisotto

En variant på risotto med smak av tomat, citron och het peppar. Räkor och sockerärter vänds ner strax före servering. Här har vi förenklat genom att tillsätta all vätska och koka under lock. I traditionell risotto tillsätts vätskan efter hand.

Räkrisotto
Räkrisotto
Räkrisotto
Räkrisotto Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskolivolja
  • 1,5 dlavorioris
  • 1fiskbuljongtärning
  • 5 dlvatten
  • 2 tsktomatpuré
  • 150 gfänkål- liten
  • 250 gräkor med skal
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskröd spansk peppar- finhackad
  • 100 gsockerärter

Tillbehör

  • 100 gsallad
  • 1citron
  • 2brödskivor

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en kastrull, 2-3 min. Smula ner fiskbuljongtärningen. Rör ner vatten och tomatpuré. Låt koka ca 15 min under lock.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala räkorna. Blanda ner fänkål och låt koka ytterligare ca 3 min. Smaka av med citronskal- och saft, salt och peppar.

  3. Dela eventuellt sockerärterna på längden. Blanda ner dem och räkorna i riset. Servera med sallad, bröd och citron.

Vad tyckte du om receptet?