Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkpasta med tomat och ärter

Recept på räkpasta med tomat och ärter. En extra snabblagad rätt blir det med färdigskalade räkor i lag.

Räkpasta med tomat och ärter
Räkpasta med tomat och ärter
Räkpasta med tomat och ärter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 12 burkarräkor- i lag (à 340 g), färdigskalade
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksambal oelek
  • 2 mskhummerfond- koncentrerad
  • 200 gtomater- passerade (gärna Mutti)
  • 500 gpasta- färsk
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olja i en liten kastrull. Rör i sambal, hummerfond och tomater. Sjud på svag värme under lock 5 min.

  2. Koka pasta och ärter enligt anvisning på förpackningen.

  3. Låt räkorna rinna av i sil. Blanda sås, räkor och ärter.

  4. Servera räksåsen med nykokt pasta.

  5. Tips: Om du hellre använder färska räkor så går det åt 1 kilo till receptet.

Vad tyckte du om receptet?