Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkpasta med chili och lime

Räkor, chili och lime blir en härlig rätt tillsammans med nykokt pasta.

Räkpasta med chili och lime
Räkpasta med chili och lime
Räkpasta med chili och lime
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 400 gräkor med skal
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskingefära- färskriven
  • olivolja
  • 1lime
  • 1 mskasiatisk fisksås
  • 4 msksweet chilisås
  • salt
  • peppar
  • 1 krukakoriander
  • 4 portfarfalle- pastafjärilar

Gör så här

  1. Skala och fräs räkorna i olivolja i en het panna (gärna wok) med finhackad vitlök och riven ingefära.

  2. Pressa över limesaften och blanda ner fisksås och sweetchili.

  3. Smaka av med salt och klipp ner rikligt med färsk koriander.

  4. Blanda de varma räkorna med nykokta pastafjärilar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök