Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagad lyx bestående av räkor, vin och tabasco.
Koka riset under lock i vin och vatten enligt förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ånga av.
Såsen: Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.
Skala räkorna.
Kärna ur och hacka chilin. Skär paprikan i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Fräs chili, paprika, purjolök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Vänd ner halverade tomater mot slutet och låt dem bli varma, men inte mosiga.
Blanda i grönsaksfräs, persilja och räkor i riset. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i smaken. Servera riset med citronklyftor och såsen.
Recept från Mitt kök