Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkpanna med 
svart ris och citronsås



Lättlagad lyx bestående av räkor, vin och tabasco.

Räkpanna med 
svart ris och citronsås

Räkpanna med 
svart ris och citronsås

Räkpanna med 
svart ris och citronsås


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlsvart vildris
  • 1 dlvin- vitt
  • 4 dlvatten
  • 2 mskskaldjursfond- på flaska
  • 1 kgräkor med skal
  • 1chili
  • 1paprika- gul
  • 0,5purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 250 gcocktailtomater
  • 1 dlpersilja- hackad
  • flingsalt
  • tabasco
  • citronklyftor- till servering
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1citron- rivet skal
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka riset under lock i vin och vatten enligt förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ånga av.

  2. Såsen: Blanda ingredienserna och ställ åt sidan.

  3. Skala räkorna.

  4. Kärna ur och hacka chilin. Skär paprikan i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.

  5. Fräs chili, paprika, purjolök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Vänd ner halverade tomater mot slutet och låt dem bli varma, men inte mosiga.

  6. Blanda i grönsaksfräs, persilja och räkor i riset. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i smaken. Servera riset med citronklyftor och såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök