Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg dinkelmjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ost, smör och vatten. Mixa samman till en degboll. Rulla ut degen till en längd och dela i 16 bitar. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Plasta och ställ in dem kylen, cirka 30 minuter. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. Fräs purjolöken blank i smör och rapsolja. Fyll botten med purjolök. Skala räkorna och lägg dem och dillen överst. Vispa samman ägg, grädde och hummerfond. Salta och krydda med svartpeppar och kajennpeppar. Skeda äggstanningen försiktigt över fyllningen. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna något och ta dem ur formarna och lägg upp på fat. Dekorera med dill och rucolasallat.
Recept från Mitt kök