Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sprött pajskal med räkor och gräddig äggstanning. Serveras med kålrabbicrudité.
Lägg vetemjölet och saltet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret i kuber och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut pajdegen i sex portions- pajformar med löstagbar kant, cirka 10 centimeter i diameter. Ställ in i kylen i 30 minuter. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
Fyllning: Skiva och fräs champinjonerna i en stekpanna med smör i 5 minuter. Tillsätt salladslöken och låt den fräsa med 2 minuter.
Fördela det frästa tillsammans med räkor och dill i pajskalen.
Äggstanning: Vispa samman ägg, värmd grädde, chilisås, salt och peppar till en äggstanning. Skeda den över fyllningen i skalen.
Ställ in pajerna på en plåt i mitten av ugnen och grädda i 20 minuter.
Crudité: Skala och skiva kålrabbin i tunna skivor på mandolin. Lägg dem i iskallt vatten i 15 minuter. Låt rinna av. Dela och kärna ur äpplet och skiva lika tunt som kålrabbin.
Dressing: Skaka samman olja, citronsaft, salt och peppar.
Garnera pajerna med crudité, räkor och krondill.
Recept från Mitt kök