Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkpajer med kålrabbicrudité

Sprött pajskal med räkor och gräddig ägg­stanning. Serveras med kålrabbicrudité.

Räkpajer med kålrabbicruditéRäkpajer med kålrabbicruditéRäkpajer med kålrabbicrudité
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 125 gsmör
  • 3 mskvatten

Fyllning

  • 150 gchampinjoner
  • 1 msksmör
  • 6salladslökar
  • 250 gräkor- skalade
  • 0,5 dldill- hackad

Äggstanning

  • 3ägg
  • 2 dlgrädde
  • 1 mskchilisås
  • salt
  • peppar

Curdité

  • 1kålrabbi
  • 1äpple

Dressing

  • 2 mskmajsolja
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg vetemjölet och saltet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret i kuber och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Tryck ut pajdegen i sex portions- pajformar med löstagbar kant, cirka 10 centimeter i diameter. Ställ in i kylen i 30 minuter. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i nedre delen av ugnen.

  4. Fyllning: Skiva och fräs champinjonerna i en stekpanna med smör i 5 minuter. Tillsätt salladslöken och låt den fräsa med 2 minuter.

  5. Fördela det frästa tillsammans med räkor och dill i pajskalen.

  6. Äggstanning: Vispa samman ägg, värmd grädde, chilisås, salt och peppar till en äggstanning. Skeda den över fyllningen i skalen.

  7. Ställ in pajerna på en plåt i mitten av ugnen och grädda i 20 minuter.

  8. Crudité: Skala och skiva kålrabbin i tunna skivor på mandolin. Lägg dem i iskallt vatten i 15 minuter. Låt rinna av. Dela och kärna ur äpplet och skiva lika tunt som kålrabbin.

  9. Dressing: Skaka samman olja, citronsaft, salt och peppar.

  10. Garnera pajerna med crudité, räkor och krondill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök