Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkpaj med krämig fyllning

Recept på små nori-pajer med krämig räkfyllning.

Räkpaj med krämig fyllning
Räkpaj med krämig fyllning
Räkpaj med krämig fyllning
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 dlvetemjöl
    • 2noriblad
    • 125 gsmör
    • 1 krmsalt
    • 2 mskvatten- kallt

    Fyllning

    • 1 kgräkor
    • 2salladslökar
    • 1äpple
    • 1 stjälkblekselleri
    • 1 dlcrème fraiche
    • 1 dlmajonnäs
    • 0,5 dldill- hackad
    • 0,5citron- rivet skal
    • salt- peppar

    Garnering

    • mâchesallad
    • 0,5 burktångkaviar- röd
    • gräslöksblommor

    Gör så här

    1. Lägg mjöl och noriblad i matberedaren med kniven monterad och kör tills noribladen är finfördelade. Tillsätt smör i bitar, salt och vatten och kör tills det bildas en degboll.

    2. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Tryck ut i sex små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 centimeter i diameter. Plasta pajformarna och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda pajskalet, 15 minuter. Låt de kallna på galler.

    3. Skala räkorna. Ansa och skiva salladslöken. tunt. Dela, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Skär selleristjälken i små bitar. Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, citronskal, räkor, salladslök, äpple och selleri. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till serveringen. Fyll pajskalen strax innan serveringen. Garnera med mâchesallat, en klick tångcaviar och gräslöksblommor.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

    Recept från Mitt kök