Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på små nori-pajer med krämig räkfyllning.
Lägg mjöl och noriblad i matberedaren med kniven monterad och kör tills noribladen är finfördelade. Tillsätt smör i bitar, salt och vatten och kör tills det bildas en degboll.
Ta upp degen och dela den i sex bitar. Tryck ut i sex små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 centimeter i diameter. Plasta pajformarna och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda pajskalet, 15 minuter. Låt de kallna på galler.
Skala räkorna. Ansa och skiva salladslöken. tunt. Dela, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Skär selleristjälken i små bitar. Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, citronskal, räkor, salladslök, äpple och selleri. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen till serveringen. Fyll pajskalen strax innan serveringen. Garnera med mâchesallat, en klick tångcaviar och gräslöksblommor.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök