Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råkostsallad

Recept på god och nyttig råkostsallad. Den passar till det mesta - och klarar sig i kylen några dagar.

Råkostsallad
Råkostsallad
Råkostsallad
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 500 ggrönkål- repad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksesamolja- rostad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskhavssalt
  • 150 grödkål
  • 4brysselkål
  • 1äpple
  • 1 mskgari- (inlagd ingefära)
  • 3 mskgranatäppelkärnor
  • 1 msksesamfrön- rostade
  • 0,5 tskhonung

Gör så här

  1. Lägg grönkålsbladen i en bunke och krama med de båda oljesorterna, citronsaft och salt.

  2. Finstrimla rödkålen. Dra bort de yttersta bladen från brysselkålen. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla garin.

  3. Blanda alla ingredienser till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Det är bara de yttersta bladen på brysselkålen som används, resten kan kokas och serveras som tillbehör eller mixas ner i en soppa.