Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor och lax i kokossås

Perfekt bjudmat om man är många, men den här enkla grytan kan precis lika gärna bli en ny vardagsfavorit.

Räkor och lax i kokossåsRäkor och lax i kokossåsRäkor och lax i kokossås
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 glaxfilé
  • 500 gräkor med skal
  • 3schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 stjälkcitrongräs
  • 2 stjälkarselleri
  • 2röda chilifrukter
  • solrosolja
  • 2 dlvitt vin
  • 2 burkarkokosmjölk- à 400 ml
  • 3 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 mskingefära- färsk, riven
  • 2 mskfisksås
  • skal- rivet och saft av 1 limefrukt
  • 1 krukakoriander- hackad

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber. Skala räkorna.

  2. Hacka lök och vitlök. Banka på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv. Dela stjälken mitt itu. Strimla sellerin.

  3. Klyv chilifrukterna på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.

  4. Fräs lök, vitlök och selleri i olja utan att det tar färg. Tillsätt citrongräs, vin, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter.

  5. Blanda i chili, ingefära, fisksås, limeskal och saft, och lax. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.

  6. Vänd ner räkor och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök