Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Räkor med thaikryddad glasnudelsallad serveras i skålar av isbergssallad. Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja. Strö gärna lite rostade sesamfrön över nudelsalladen.
Skala räkorna. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla salladslöken. Skär bort stocken på salladen. Plocka isär bladen. Lägg i iskallt vatten 10–20 min, så att bladen blir krispiga. Blanda räkor, glasnudlar och salladslök i en skål.
Marinad: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll marinaden över nudelsalladen.
Lägg upp ”skålar” av isbergssalladen på ett stort fat. Lägg nudelsallad i bladen. Garnera med koriander och lime.