Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor med thaikryddad glasnudelsallad

Räkor med thaikryddad glasnudelsallad serveras i skålar av isbergssallad. Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja. Strö gärna lite rostade sesamfrön över nudelsalladen.

Räkor med thaikryddad glasnudelsallad
Räkor med thaikryddad glasnudelsallad
Räkor med thaikryddad glasnudelsallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal, Krav- eller MSC-märkta
  • 200 gglasnudlar
  • 4salladslökar
  • 1isbergssallad

Marinad

  • 0,5lime
  • 0,75 dlsweet chilisås
  • 0,5 dlsoja- ljus
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tskingefära- finriven

Garnering

  • koriander
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla salladslöken. Skär bort stocken på salladen. Plocka isär bladen. Lägg i iskallt vatten 10–20 min, så att bladen blir krispiga. Blanda räkor, glasnudlar och salladslök i en skål.

  2. Marinad: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll marinaden över nudelsalladen.

  3. Lägg upp ”skålar” av isbergssalladen på ett stort fat. Lägg nudelsallad i bladen. Garnera med koriander och lime.

Vad tyckte du om receptet?