Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor med mandelpesto i salladsblad

Att servera någon form av fyllning på krispiga salladsblad är både lättätet och fräscht. Men att klicka röran på toast går förstås lika bra.

Räkor med mandelpesto i salladsblad
Räkor med mandelpesto i salladsblad
Räkor med mandelpesto i salladsblad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 0,75 dlsötmandel
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlbasilika- strimlad
  • 0,75 dlparmesan- riven
  • 4 mskolivolja
  • salt
  • peppar- nymalen

Fyllning

  • 500 gräkor med skal
  • 3 mskmajonnäs

Till servering

  • 16 bladhjärtsallad- (gemsallad)
  • mandel- strimlad
  • 16räkor- skalade

Gör så här

  1. Dillpesto: Grovhacka mandel och vitlök. Mixa ingredienserna i en matberedare. Krydda med salt och peppar.

  2. Fyllning: Skala och grovhacka räkorna.

  3. Blanda pesto, majonnäs och räkor.

  4. Till servering: Bryt salladen i blad. Lägg på en klick fyllning vid servering. Toppa med en räka och strö på lite strimlad mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök