Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor med färsk peppar

Räkor med färsk peppar är hett och gott. Färsk grön peppar har en fruktig smak.

Räkor med färsk pepparRäkor med färsk pepparRäkor med färsk peppar
Goda räkor med färsk peppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gvannameiräkor- frysta, råa utan skal, Krav eller MSC-märkta
  • 6 klasarpeppar- färsk grön
  • 200 gminiaubergine- eller 1 liten aubergine
  • 1röd paprika
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrårössocker
  • 1 msksoja- ljus
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krukakoriander

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Tina räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper.

  2. Repa pepparn från 2 klasar och krossa kornen lätt i mortel. Ansa och halvera auberginerna eller skär den stora i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Blanda ihop socker, soja och lime.

  4. Stek de 4 hela pepparklasarna i olja i en het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp dem på ett fat så länge. Stek räkorna i oljan ca 2 min tills de fått fin färg. Krydda med salt. Lägg räkorna på fatet.

  5. Stek auberginen i stekpannan ca 3 min under omrörning. Blanda i paprika, lök och vitlök och stek ytterligare ca 3 min. Häll över sojasåsen och blanda i räkor och pepparklasar. Rör om och toppa med koriander.

  6. Servera räkorna med ris.

Vad tyckte du om receptet?