Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt bjudmat om man är många, men den här enkla grytan kan precis lika gärna bli en ny vardagsfavorit.
Skär laxen i kuber. Skala räkorna.
Hacka lök och vitlök. Banka på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv. Dela stjälken mitt itu. Strimla sellerin. Klyv chilifrukterna på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.
Fräs lök, vitlök och selleri i olja utan att det tar färg. Tillsätt citrongräs, vin, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter.
Blanda i chili, ingefära, fisksås, limeskal och saft, och lax. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
Vänd ner räkor och koriander.
Recept från Mitt kök