Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor i kall dillsås

En kall sås med räkor, crème fraiche, dill och dijonsenap blir en lyxig fyllning i exempelvis en rykande het potatis. Garnera med löjrom.

Räkor i kall dillsås
Räkor i kall dillsås
Räkor i kall dillsås
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 12potatisar- medelstora

Dillsås

  • 1 kgräkor- frysta, med skal
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskfransk ljus senap
  • 1citron- 1 tsk pressad saft
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 krmströsocker
  • 1dill- kruka, hackad

Tillbehör

  • 100 glöjrom- eller sikrom

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda samtliga ingredienser till såsen.

  2. Blanda sås och räkor.

  3. Servera med en liten klick löj- eller sikrom. Garnera med dill. Perfekt som fyllning i exempelvis bakad potatis. 

Vad tyckte du om receptet?