Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor i het kokosmjölk

Citrongräset  ger soppan en något stark och frisk smak. Krossa det lätt med  baksidan av kniven. Citrongräset kan i den här rätten bytas ut mot lite rivet skal av citron.

Räkor i het kokosmjölk
Räkor i het kokosmjölk
Räkor i het kokosmjölk
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gräkor- med skal
  • purjolök- 5 cm
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 3 dlkokosmjölk- lätt
  • 1 dlvatten
  • 1 mskröd currypasta
  • 1citrongräs
  • 1 krmsalt
  • 100 gsockerärter- strimlade

Bröd

  • 50 gfiberfranska
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskolivolja
  • 1 tskvatten
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Koka ihop purjolök, kokosmjölk, hönsbuljongtärning, currypasta och krossat citrongräs ca 10 min. Smaka av med salt och rör ner sockerärter.

  2. Blanda vitlök, olja, vatten och persilja. Bred det på rostat bröd.

  3. Rör ner räkorna i soppan strax före servering och servera den rykande het med brödet. Ca 410 kcal/portion varav ca 18 g fett, ca 34 g kolhydrater, ca 26 g protein.

Vad tyckte du om receptet?