Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 35g
Kolhydrater: 49g
Räkor i grön kokoscurry serveras med nudlar men det går bra att byta ut mot ris. Testa dig fram med den gröna currypastan. Olika märken är olika starka. Vannameiräkorna kan ersättas med frysta räkor eller räkor i lag. Servera gärna med nötter och koriander.
Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt currypasta och 1 tsk socker och fräs ca 1 minut. Vispa i kokosmjölk, buljongtärning och 1 msk soja. Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i såsen. Ställ åt sidan.
Ansa och grovhacka salladslöken. Skala och finhacka vitlöken.
Stek räkorna i 1 msk olja i en stekpanna ca 30 sekunder. Tillsätt salladslök och vitlök och stek vidare ca 1 minut. Krydda med 2 krm salt. Häll över såsen och låt koka upp.
Servera räkorna med sås och nudlar.