Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor i grön curry

Räkor i grön kokoscurry serveras med nudlar men det går bra att byta ut mot ris. Testa dig fram med den gröna currypastan. Olika märken är olika starka. Vannameiräkorna kan ersättas med frysta räkor eller räkor i lag. Servera gärna med nötter och koriander.

Petra Lindstrand
Räkor i grön curry
Räkor i grön curry
Räkor i grön curry
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gvannameiräkor- råa utan skal, ASC-märkt
  • 1gul lök
  • 2 mskcurrypasta- grön
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1lime
  • 1 knippasalladslök
  • 1vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • strösocker
  • japansk soja
  • salt

Tillbehör

  • 200 grisnudlar- eller ris

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt currypasta och 1 tsk socker och fräs ca 1 minut. Vispa i kokosmjölk, buljongtärning och 1 msk soja. Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i såsen. Ställ åt sidan.

  2. Ansa och grovhacka salladslöken. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Stek räkorna i 1 msk olja i en stekpanna ca 30 sekunder. Tillsätt salladslök och vitlök och stek vidare ca 1 minut. Krydda med 2 krm salt. Häll över såsen och låt koka upp.

  4. Servera räkorna med sås och nudlar.

Vad tyckte du om receptet?