Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd

Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd passar som förrätt eller som en del av en tapasmiddag. Doppa brödet i den goda oljan och njut.

Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd
Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd
Räkor al pil pil i varm vitlöksolja med surdegsbröd
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 gräkor- med skal
  • 45vitlöksklyftor
  • 2 dlolivolja
  • 2piri-piri (chilifrukter)- små torkade chilifrukter

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva vitlöken.

  2. Värm oljan i en kastrull och smula ner chilin.
 Tillsätt vitlöken.

  3. Lägg räkorna i en ugnssäker form och häll på oljan. Värm räkorna mitt i ugnen 3–5 min.

  4. Servera räkorna med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: