Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkmackor med saffranstäcke

Enklare och godare varma mackor går knappast att få. Pröva!

Räkmackor med saffranstäcke
Räkmackor med saffranstäcke
Räkmackor med saffranstäcke
Annika Broman

Ingredienser

  • bordsmargarin
  • 4formbröd
  • 1 kgräkor- oskalade (eller 300-400 g skalade)
  • 2 dlsaffran- crème fraiche & tomat (finns av märket Arla)
  • 2 dlost- riven gärna lagrad
  • evpaprikapulver- rökt eller chilipulver att strö ovanpå

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Bred bordsmargarin på brödskivorna. Skala räkorna och lägg dem på brödskivorna och fördela crème fraichen ovanpå. Toppa med riven ost.

  2. Gratinera räkmackorna i ugn, 250 grader, i 5-10 minuter. Strö eventuellt lite rökt paprikapulver eller chilipulver ovanpå. Garnera med lite dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök