Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkmacka på grovt bröd

En räkmacka som man kan äta två av. Med rikligt med sallad, och lätt crème fraiche i stället för majonnäs, är det möjligt.

Räkmacka på grovt brödRäkmacka på grovt brödRäkmacka på grovt bröd
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 6ägg
  • 1 krukadill
  • 0,5citron
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 8rågbröd- skivor danskt
  • 1 påsesallad- (ca 150 g) blandad
  • 1paprika- gul

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp äggen och låt koka ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

  3. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Skär citronen i 5 klyftor. Pressa saften ur en klyfta.

  4. Blanda räkor och ägg och dillhack med lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på brödskivorna och garnera med citronklyftor och dill. Servera med sallad och strimlad paprika.

Vad tyckte du om receptet?