Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkfrestelse på salladsbädd

Servera förrätten med fina hjärtformade bröd

Räkfrestelse på salladsbädd
Räkfrestelse på salladsbädd
Räkfrestelse på salladsbädd
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 400 gräkor- färska
  • 50 gfärskost
  • 1 mskkonc hummerfond-
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 mskdill- plockad hackad
  • salt
  • peppar
  • krispsallad
  • limeklyftor

Hjärtbröd, 8 bröd

  • 0,25 pktjäst- 12 g
  • 2 dlmjölk- 37 grader
  • 1 msksmör- mjukt
  • 1 tskströsocker
  • 5 dlvetemjöl- ca
  • 2 krmsalt

Till pensling och garnering

  • 1ägg
  • vallmofrö- ljust

Gör så här

  1. Brödet: Smula jästen och lös upp i den fingervarma mjölken i en degbunke. Tillsätt smör, socker och nästan allt vetemjöl och arbeta ihop degen, cirka 10 minuter. Tillsätt saltet i slutet. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.

  2. Ta upp och knåda samman degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en platta, cirka 1 centimeter tjock. Ta ut hjärtformade bröd med hjälp av ett medelstort kakmått. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 30 minuter.

  3. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med ljust vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

  4. Skala räkorna och grovhacka 3/4, spara resten till garnering.

  5. Blanda samman osten med hummerfond, majonnäs och dill i en skål. Vänd ner de hackade räkorna. Smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg några sallatsblad mitt på varje tallrik och lägg räkröran i en snygg hög ovanpå. Garnera med räkor, dill och limeklyfta. Servera med hjärtbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök