Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkcrostini med jordärtskockspuré i glas

Recept på räkcrostini med jordärtskockspuré i glas. Jordärtskockorna kan bytas ut mot blomkål. 

Räkcrostini med jordärtskockspuré i glasRäkcrostini med jordärtskockspuré i glasRäkcrostini med jordärtskockspuré i glas
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 10baguette- skivor
  • 10baguette- skivor
  • 2 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 500 gräkor med skal
  • 2tomater
  • 0,25rödlök
  • 1 mskcitronolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Jordärtskockspuré

  • 400 gjordärtskockor
  • 0,5schalottenlök
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Jordärtskockspuré: Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i olja tills den mjuknat.

  2. Häll av vattnet från jordärtskockorna och mixa dem och löken med mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg baguetteskivorna på en plåt. Pensla dem med olja. Rosta brödet mitt i ugnen ca 5 min. Skala och halvera vitlöken och gnugga den på bröden.

  4. Skala och grovhacka räkorna. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, tomat, lök och olja. Krydda med salt och peppar. Fördela röran på crostiniskivorna.

  5. Fördela jordärtsskockspurén i glas. Lägg en baguetteskiva på glaset och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?