Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkcocktail Rhode Island

Retroräkor! Vem minns inte den här smarriga förrätten? Att servera den klassiska dressingen ihop med fredagsräkorna och rostat bröd är precis lika mycket retro.

Räkcocktail Rhode Island
Räkcocktail Rhode Island
Räkcocktail Rhode Island
Foto: Ove Lindfors

Rhode Island

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche- vanlig
  • 0,5 dlchilisås av ketchuptyp
  • 0,5 mskpepparrot- färskriven
  • 1 tskkonjak
  • 1 tskmadeira
  • 12 krmtabasco
  • salt

Cocktail

  • 1 kgräkor med skal
  • 6champinjoner- färska
  • 10 cmgurka
  • 1 litetäpple- litet
  • grönsallad
  • 50 glöjrom- ca
  • 1citron
  • dill

Gör så här

  1. Rhode Island: Blanda alla ingredienser till dressingen.

  2. Cocktail: Skala räkorna. Skiva champinjonerna. Dela gurkan på mitten, skrapa ur kärnorna och skiva tunt. Skär äpplet i små tärningar, behåll skalet.

  3. Bottna höga glas eller cocktailglas med salladsblad. Lägg i en klick dressing. Varva räkor, champinjoner, gurka och äpple över. Toppa med dressing. Garnera med löjrom, citronklyftor och en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök