Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkcocktail med sparris

Recept på räkcocktail med sparris. En smakrik dressing med dragon ­och dijonsenap passar perfekt till räkorna och sparrisen.

Räkcocktail med sparrisRäkcocktail med sparrisRäkcocktail med sparris
Räkcocktail med sparris Foto: Ulrika Pousette

Räkcocktail med sparris

  • 1 knippagrön sparris
  • 500 gräkor med skal
  • 12körsbärstomater
  • 50 gmâchesallad

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 1 mskdragon- hackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • rostad ciabatta

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, ca 4 min. Spola ­hastigt av sparrisen med kallt vatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen ­i mindre bitar.

  2. Skala räkorna. Halvera tomaterna. Fördela sallad, tomater, sparris och ­räkor i glas.

  3. Dressing: Vispa samman ingredi­enserna till dressingen. Häll den över salladen. Servera med rostad ciabatta.

Vad tyckte du om receptet?