Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkcocktail med sojamarinerad lax, grönsaker och smakrik dressing

Recept på skaldjurscocktail med räkor, lax och sockerärtor. Sojamarinerad färsk lax och räkor i en härligt krispig sallad. Den goda dressingen med jordnötssmör och tahini tillför verkligen den där sista twisten.

Räkcocktail med sojamarinerad lax, grönsaker och smakrik dressing
Räkcocktail med sojamarinerad lax, grönsaker och smakrik dressing
Räkcocktail med sojamarinerad lax, grönsaker och smakrik dressing
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 350 gräkor med skal
  • 250 glaxfiléer- skinn- och benfri, MSC-märkt
  • 1 mskjapansk soja
  • 2 mskchilisås
  • 1 krmlime- pressad
  • 2morötter- gärna blandade färger t ex orange, gula och lila
  • 100 gsugar snaps- eller sockerärter
  • 2selleristjälkar
  • 1gemsallad
  • 50 gblandad sallad

Dressing

  • 2 msktahini (sesampasta)
  • 2 mskjordnötssmör
  • 2 mskchilisås
  • 2 mskrapsolja
  • 23 mskvatten
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 1 tskchilirostade sesamfrön- eller ljusa sesamfrön
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skär laxen i tärningar. Blanda laxen med soja, chilisås och limesaft. Ställ räkor och lax i kylen fram till servering.

  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.

  3. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Skär suger snaps i strimlor. Ansa och strimla sellerin. Strimla gemsalladen.

  4. Lägg gemsallad och blandad sallad i botten på cocktailglas. Lägg på morötter, sugar snaps och selleri. Toppa med räkor och den marinerade laxen. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?