Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på skaldjurscocktail med räkor, lax och sockerärtor. Sojamarinerad färsk lax och räkor i en härligt krispig sallad. Den goda dressingen med jordnötssmör och tahini tillför verkligen den där sista twisten.
Skala räkorna. Skär laxen i tärningar. Blanda laxen med soja, chilisås och limesaft. Ställ räkor och lax i kylen fram till servering.
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Skär suger snaps i strimlor. Ansa och strimla sellerin. Strimla gemsalladen.
Lägg gemsallad och blandad sallad i botten på cocktailglas. Lägg på morötter, sugar snaps och selleri. Toppa med räkor och den marinerade laxen. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor.