Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkcocktail med melon

Recept på klassisk räkcocktail. Salta räkor och söt melon är en mycket god kombination. Majonnäsen som blir över kan sparas i kylen och blir bas till andra såser.

Räkcocktail med melon
Räkcocktail med melon
Räkcocktail med melon
Räkcocktail med melon Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal
  • 0,5krispsallad
  • 1cantaloupemelon- liten (ca 300 g)
  • 1 dlgröna ärter- tinade

Sås

  • 1ägg
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 dlchilisås
  • 1,5 mskkonjak
  • 0,5 krmtabasco

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sås: Knäck ägget i en mixerkanna. Tillsätt senap, vinäger och olja. Sätt en stavmixer i botten på kannan och dra den sakta uppåt under mixning. Mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt. Ta undan hälften av majonnäsen, den kan sparas i kylen i ca 2 veckor. Blanda resten av majonnäsen med chilisås, konjak och tabasco.

  2. Skala räkorna. Finstrimla salladen. Skala, kärna ur och skär melonköttet i små bitar.

  3. Lägg salladen i botten på glas. Lägg på melon, ärter och räkor. Toppa med sås och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?