Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkcocktail med granatäpple

I denna räkcocktail har råvarorna förhöjts med syrliga ingredienser. Kärnorna från granatäpple tillsammans med lime, chili och honung ger både hetta och syrlighet. 

Räkcocktail med granatäppleRäkcocktail med granatäppleRäkcocktail med granatäpple
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal- gärna färska
  • 1granatäpple
  • 0,5gurka
  • 2salladslökar
  • 1chili- t ex spansk peppar röd
  • 1lime- finrivet skal
  • 1 mskolivolja- fruktig
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 krmflingsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4bröd- skivor ugnsrostat

Gör så här

  1. Går att förbereda!

     

    Räkcocktailen går utmärkt att förbereda några timmar före servering. Förvara den i kylen tills det är dags att bjuda till bords.

  2. Skala räkorna. Halvera granatäpplet och plocka ut kärnorna.

  3. Dela, kärna ur och tärna gurkan fint. Strimla salladslöken. Kärna ur och hacka chilin.

  4. Blanda allt och smaka av med skal och saft av lime, olja, honung, salt och peppar.

  5. Servera med ugnsrostat bröd.

Vad tyckte du om receptet?

SE ÄVEN

Goda snittar till fest

Enkla förrätter till många

Läckraste efterrätterna med choklad