Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkchips med limedipp

Räkchips med limedipp är knaprigt och gott. Hittar du inte räkchips kan de ersättas med rispapper. Bryt dem i mindre bitar och fritera på samma sätt. Krydda dem lite extra med t ex Santa Marias kryddmix Seafood and fish så får de ”havssmak”.

Räkchips med limedippRäkchips med limedippRäkchips med limedipp
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 gräkchips- ofriterade
  • 2 dlrapsolja

Dipp

  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 msklimeskal- rivet
  • 0,5 msklime- pressad
  • 1 tsksambal badjak
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Dipp: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Smaksätt den med limeskal, limesaft och sambal badjak. Krydda med salt.

  2. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180˚. Lägg i några räkchips i taget och fritera dem ca 10 sekunder tills de fluffat upp sig. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Servera räkchipsen med limedippen.

Vad tyckte du om receptet?