Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkceviche

Ett fräscht och hett inslag som passar fint på vårbuffén. De picklade lökarna är vackra och goda bufféinslag och passar utmärkt till räkcevichen.

Lena Söderström
Räkceviche
Räkceviche
Räkceviche
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 700 gräkor- färska, ca
  • 1 klyftavattenmelon
  • 0,5 litenhonungsmelon
  • 0,5gurka
  • 1chili- stor mild
  • 1 krukakoriander
  • 1lime- färskpressad saft

Picklad lök (2 burkar)

  • 2röda lökar
  • 2silverlökar
  • 4 mskströsocker
  • 2 dlvitvinsvinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skär fruktköttet från melonerna i små bitar. Skär gurkan i små bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Hacka koriandern.

  2. Blanda räkor, vattenmelon, honungsmelon, gurka, chili och koriander med limesaften.

  3. Fördela i serveringsglas eller skålar. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i cirka 1 timme. Toppa med picklad lök inför serveringen.

  4. Picklad lök: Skala och skär de båda löksorterna i tunna skivor. Blanda dem i var sin bunke med hälften av sockret tills löken börjar safta sig. Lägg dem i var sin burk och häll på vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök