Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkburgare med coleslaw

Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel vårens godaste räkburgare med coleslaw. Receptet kommer här och det är verkligen mums bums! 

Räkburgare med coleslaw
Räkburgare med coleslaw
Räkburgare med coleslaw

Ingredienser

  • 400 gräkor- frysta, skalade
  • 1,5 dlpanko- delas upp i 3x0,5 dl
  • 0,5 dlvatten
  • 1ägg
  • 1 tskcurry
  • 1 krmcayennepeppar
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 2 mskrapsolja

COLESLAW

  • 200 gspetskål
  • 5rädisor
  • 0,5 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

TILLBEHÖR

  • 4hamburgerbröd
  • salladsblad

Gör så här

  1. Tina räkorna. Blanda 0,5 dl panko, vatten, ägg, curry, salt och peppar. Låt stå ca 5 min.

  2. Finhacka räkorna, blanda med pankoblandningen och gräslök.

  3. Dela smeten i fyra delar. Klipp fyra bitar smörgåspapper, ca 15 x 15 cm. Strö 0,5 dl panko på pappersbitarna. Tryck ut en del smet i taget i en utstansare, ca 10 cm i diameter, på varje pappersbit. Strö 0,5 dl panko på burgarna. Lägg i kylen 2 timmar.

  4. Coleslaw: Ansa och finstrimla kål och rädisor, gärna med mandolin. Blanda grönsakerna med yoghurt, majonnäs och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?