Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkbruschetta med havtornsvinägrett

Havtornsjuicen ger en god syra till vinägretten. Servera räkbruschettan som förrätt.

Räkbruschetta med havtornsvinägrettRäkbruschetta med havtornsvinägrettRäkbruschetta med havtornsvinägrett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gräkor- med skal
  • 2tomater
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1pepparfrukt- röd spansk
  • 1lime
  • 1koriander- kruka
  • 1bladpersilja- kruka
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4lantbröd- skivor
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta

Vinägrett

  • 2 mskhavtornsjuice
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala räkorna. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka röd- och vitlök.

  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Halvera och pressa saften ur limen. Hacka koriander och persilja. Blanda räkorna med grönsaker, örter och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

  3. Pensla brödet med olivolja. Skala och finhacka vitlöken. strö den över brödet. Rosta brödskivorna i ugnen på 180° ca 5 min per sida.

  4. Blanda ingrediensena till havtornsvinägretten.

  5. Fördela räksalladen på bruschettan och ringla vinägretten över strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?