Garnera spetten med räkbollar med fint strimlade noriblad och rödbetsgroddar.Foto: Lina Eriksson
(Betyg: 4,2 · 21 röster)
Ingredienser
25bollar
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1,5 dlsushiris
500 gräkor- med skal
1salladslök
100 gmozzarella- riven
2 tsksesamolja- rostad
0,5 tsksalt
2ägg
2 dlpanko- -3
Fritering
1 lfrityrolja- eller rapsolja
Garnering
1 dlmajonnäs
noriblad- finstrimlade
1 dlrödbetsgroddar
Tillbehör
2 mskhoisinsås
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala räkorna och finhacka dem. Ansa och finstrimla löken. Blanda ris, räkor, lök, ost, sesamolja och salt.
Vispa ihop äggen. Rulla bollar av smeten och vänd dem en och en försiktigt med sked i äggvispet. Rulla dem därefter en och en i panko.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera bollarna 3–4 åt gången ca 1 minut, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
Trä upp tre bollar på varje spett och klicka på majonnäs. Garnera med fint strimlade noriblad och rödbetsgroddar. Servera med hoisinsås.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 21 röster)
Att dricka till friterade räkbollar på spett
Dr L Riesling 2016, Tyskland, 89 kr.
Halvtorrt vitt vin med inslag av friska äpplen, honung och citrus. Sötman matchas fint av den friska fruktsyran.
Akita Fuji Nigori 2014, Japan, 84 kr (30 cl).
Sake med mild, mjukt fruktig smak. Stråk av mandel och med en lätt sötma.
Hittar du inte dessa på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.