Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkbibimbap

Räkbibimbap är festlig vardagsmat. Storleken på räkburkarna kan variera, och får du räkor över kan de frysas in och användas i en räksås till pasta.

Räkbibimbap
Räkbibimbap
Räkbibimbap
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gräkor- i lag (avrunna)
  • 3 dlris
  • 2 cmingefära- färsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1gurka
  • 1 msksesamolja
  • 300 gbabyspenat
  • 4ägg
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv ingefära och vitlök.

  2. Strimla gurkan och  blanda med sesamolja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Fräs spenaten i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Ta upp på ett fat. Stek räkorna med ingefära och vitlök i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Stek äggen i 1 msk rapsolja på ena sidan ca 3 min. Strö på 2 krm salt.

  4. Lägg upp ris, räkor, spenat och gurka i skålar. Toppa med de stekta äggen.

Vad tyckte du om receptet?