Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkbakelser


Goda och roliga bakelser som kan varieras både i fyllning och dekoration. Beroende på säsong, använd frysta eller färska kryddor.

Räkbakelser

Räkbakelser

Räkbakelser

MARTIN SKREDSVIK

Botten:

  • 12formfranska

Fyllning:

  • 1 kgräkor
  • 12lime
  • 2selleristjälkar
  • 4 mskcrème fraiche
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 mskgräslök- hackad, fryst eller färsk
  • 11,5 mskdill- hackad, fryst eller färsk

Garnering:

  • 1gurka- gärna så lång som möjligt
  • 1 påsesallads- mix
  • 1selleristjälk
  • 45bacon
  • tandpetare

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna. Lägg några åt sidan för dekoration.

  2. Blanda alla ingredienser.

  3. Stansa ut formfranska med ett glas till runda formar.

  4. Bred på fyllning mellan lagren. Skulle räkröran vara lite rinnig gör det inget, det saftar brödet.

  5. Bred ett tunt lager crème fraîche eller majonnäs runt kanterna. Dekorera med tunt skivad gurka eller finhackad dill.

  6. Stek baconen, smula eller hacka den till ett ”strössel”. Placera en liten hög med sallad på toppen av bakelsen, garnera med selleriskivor, bacon och räkor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök