Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllda laxfiléer är alltid festligt, och är dessutom en väldigt praktisk bjudrätt eftersom allt går att förbereda och förvara i kylen. Sen är det enkelt att baka laxen vid servering. Servera med en fänkål– och honungspicklad potatisallad.
Potatissalladen: Börja med lagen. Blanda ättikssprit, vatten, honung och fänkålsfrö i en bunke. Rör tills honungen löst sig. Krydda med salt och peppar.
Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och dela potatisen på mitten. Bryt av den nedersta grova delen på sparrisstjälkarna. Förväll sparrisen i saltat vatten cirka 2 minuter. Lyft upp och dela varje stjälk i tre bitar.
Skölj och dela rädisorna. Skala och dela rödlöken och skär den i tunna klyftor på längden.
Vänd ner varm potatis och sparris i lagen tillsammans med rädisor och lök. Låt marinera ½–1 timme. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner vakteläggen i kokande vatten. Låt koka cirka 3 minuter. Spola i kallt vatten, skala och dela.
Vänd ner dill och späda salladsblad i potatissalladen precis vid servering. Lägg upp och garnera med halverade vaktelägg.
Laxen: Sätt ugnen på 200 grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar. Krydda laxen med salt.
Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i mitten av ugnen 12–15 minuter. Garnera med en dillkvist och servera med potatissalladen.
Recept från Mitt kök