Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räk-saganaki

Recept på räk-saganaki. Om du har ouzo hemma är det gott att smaksätta tomatröran med ett par matskedar.

Räk-saganaki
Räk-saganaki
Räk-saganaki
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 20räkor- stora, råa (MSC--märkta)
  • 1 kgtomater
  • 1gul lök- stor
  • 4vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 150 gfetaost
  • timjan

Gör så här

  1. Skala räkorna men behåll skalet på stjärten. Lägg dem i kylen.

  2. Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i olja ca 5 min. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med ca 1 minut. Rör ner tomater och paprikapulver. Krydda med salt, socker och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 10 min.

  3. Blanda ner räkorna och koka ca 5 min. Smula över osten, strö över timjan och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Maro Papadopoulou