Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räk- och krabbpinchos

Pinchos är små goda munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och servera dessa läkerheter! Till räk- och krabbpinchos behövs det en ganska fast krabbröra.

Räk- och krabbpinchosRäk- och krabbpinchosRäk- och krabbpinchos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gkungskrabbsben
  • 2 dlräkor- handskalade
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 0,5 tskcitronpeppar
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 1surdegsbaguette
  • 100 gmanchego- mild
  • 0,5 krukakörvel

Gör så här

  1. Klipp upp skalet och plocka ut krabbköttet. Finhacka krabbkött och räkor. Blanda med crème fraiche, citronpeppar och salt.

  2. Skär baguetten i sneda skivor. Forma röran till stora ägg och lägg på brödskivorna. Stick ner en pinne i mitten. Finriv osten och toppa pinchosen med osten. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Pinchos

Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: